Construcții Clădiri Industriale

Construcțiile industriale – sunt construcții ce trebuie să satisfacă un ansamblu de condiții tehnice, care privesc durabilitatea în timp, robustețea structurală, rezistență și stabilitatea construcției, rezistență la foc etc.

Firma noastră realizează construcții ce îndeplinesc toate aceste condiții și va stă la dispoziție cu o experiență bogată, acumulată în anii de activitate. În prezent, firma noastra poate derula proiecte de construcții industriale de orice dimensiuni și grad de dificultate.

Serviciile noastre în domeniul construcțiilor industriale acoperă următoarele zone:

 • Fabrici de producție
 • Showroom-uri
 • Silozuri
 • Hale și depozite industriale
 • Hale de producție
 • Hale frigorifice

Având că principal obiectiv livrarea unor construcții de calitate, firma noastra și-a propus să abordeze într-o manieră profesională toate etapele proiectelor demarate. Această planificare a activității duce la eliminarea celor mai multe riscuri ce pot apărea în diversele stadii ale lucrărilor.

Pentru realizarea acestui deziderat, punem la dispoziția cliențiilor noștri o gama largă de servicii specializate din sfera construcțiilor, care alături de specialiștii din echipele mixte implicate, oferă o plus valoare lucrărilor alocate.

Inginerii și specialiștii noștri planifică încă de la început și cele mai mici detalii ale activității întreprinse, respectând atât metodologiile de arhitectură și design, cât și pe cele ce țîn de costurile repartizate pe fiecare etapă.

Firma noastra a acumulat de-a lungul timpului o vastă experiență în dezvoltarea unor construcții industriale aflate în diverse stadii de execuție, aici putând enumeră atât lucrările din industria alimentară, cea farmaceutică, cât și pe cele producătoare de aeronave sau autoturisme. Această dezvoltare multidisciplinară a generat o serie de recomandări și implicit o reputație foarte bună pe piață construcțiilor industriale.

Totodată, compania noastră își propune să se afle în topul preferințelor clienților săi, prin oferirea de soluții inovatoare dezvoltate pentru fiecare nevoie/proiect în parte. Aceste soluții sunt create astfel încât să ofere eficientă, durabilitate și o perfectă adaptare la solicitărilor și în special la costurilor stabilite cu beneficiarul.

Altfel spus suntem preocupați să oferim clienților noștri cele mai potrivite soluții, începând din primele zile de măsurători și excavari până în etapele de predare finală ale proiectelor și chiar ulterior prin servicii de mentenanță.

Compania noastră susține astfel menținerea calității și a randamentului lucrărilor industriale realizate, aceștia fiind factorii cheie ce pot determina succesul unui proiect.

HALE INDUSTRIALE ​

 • Structura din beton
 • Structura din beton
 • Structura mixtă
HALE INDUSTRIALE CU STRUCTURA DIN BETON
 • Economic
 • Rezistență la foc
 • Ușor adaptabile tipului de activitate (depozite, Săli de sport, centre logistice)
 • Compartimentare facilă
HALE INDUSTRIALE CU STRUCTURA METALICĂ
 • Perioada redusă de asamblare și costuri reduse de execuție
 • Materiale conforme cu standardele europene
 • Protecție anticorozivă a materialelor
 • Prin intermediul iluminării graduale dau senzația de spațiu
HALE INDUSTRIALE CU STRUCTURA MIXTĂ
 • Cumulează punctele forțe ale celor două tipuri de hale clasice
 • Excelență izolare termică și fonică

HALE AGRICOLE ȘI SILOZURI

Prin construcții agricole se definește totalitatea construcțiilor destinate realizării producției agricole, vegetale și animale: hale zootehnice, hale de producție vegetală (sere, solarii), depozite agricole (silozuri, șoproane).

Dezvoltarea metodelor tehnologice industriale a condus la necesitatea implementării unor soluții constructive, adecvate. Drept urmare, se impune realizarea unor construcții care să corespundă cerințelor tehnice și funcționale, specifice domeniului agricol.

PARTICULARITĂȚi:

O caracteristică principala a construcțiilor agricole o reprezintă fluxul tehnologic, care are un specific deosebit în funcție de destinația să: asigurarea spațiilor distincte pentru odihnă și furajare a animalelor, evacuarea dejecțiilor, depozitarea nutreturilor, cerealelor, circulația oamenilor, etc.

Formă în plan a construcțiilor agro-zootehnice este determinată de considerente funcționale și poate fi dreptunghiulară, pătrată sau circulară. Cele mai uzuale dimensiuni sunt: longitudinal – travei între 3.00 – 7.50m și transversal – deschideri între 9.00 – 24.00m.

Cerințele tehnice trebuie să asigure funcționalitatea și exploatarea în timp, pe toată durata de viață. Drept urmare, la proiectarea acestor tipuri de structuri trebuie să se țînă seama de îndeplinirea cerinței de rezistență și stabilitate a elementelor de construcție, la acțiunea solicitărilor exterioare și interioare.

De asemenea, o particularitate deosebită o reprezintă asigurarea proiectării unui microclimat adecvat.Construcțiile agro-zootehnice trebuie să fie rezistente la intemperii, să asigure o temperatura optimă și o umiditate relativ controlată, mai ales în cazul depozitării produselor agricole.

SOLUȚII CONSTRUCTIVE:
 • Structura mixtă (stâlpi beton + grinzi metalice)
 • Structura de rezistență este formată din fundații izolate și continue, stâlpi din beton armat și grinzi (ferme din lemn sau metal);
 • Închideri din zidărie portanță sau panouri prefabricate;
 • Sistem de învelitoare din tablă trapezoidala cu profil înalt sau panouri cu vată minerală;

Metalul folosit în mod curent este oțelul de înalta rezistență sub formă de profile laminate, tablă îndoită, bare sau țevi care se protejează împotriva coroziunii prin galvanizare și vopsire.

Structura metalică se pretează cel mai bine pentru realizarea halelor agricole. Un punct forțe îl reprezintă timpul redus de execuție alături de personalizarea după preferințele beneficiarului și posibilitatea extinderii în viitor.

DE CE NOI? CE NE RECOMANDĂ?
 • Vă putem garanta o calitate superioară a produselor și prestărilor oferite de noi prin intermediul unei echipe tinere și dinamice cu o vastă experientă în domeniu;​
 • Dispunem de cele mai moderne utilaje, echipamente și accesorii necesare acestei activități, iar tehnologia modernă și materialele de construcții folosite, ne permit să ne finalizăm proiectele la cele mai înalte standarde.

HALE FRIGORIFICE

Depozite frigorifice – sunt spații special amenajate pentru depozitarea alimentelor sau a unor produse a căror particularități de păstrare necesită temperaturi scăzute și controlate. Depozitele frigorifice pot fi împărțite în unul sau mai multe compartimente cu climat diferit în funcție de fluxul tehnologic: tunel de refrigerare, depozit refrigerate, tunel de congelare, depozit produse congelate.

 

Hale producție alimentară – sunt spații de producție ce trebuie să respecte cu strictețe normele de igienă din industria alimentară, proiectate pentru fluxuri tehnologice complexe, ce au în componentă activități de producție, prelucrare, depozitare, păstrare, testare și desfacere produse alimentare.

PARTICULARITĂȚi:

Condiții stricte de igienă – pardoseli tratate special, pereți vopsiți antibacterian, panouri și compartimentări din materiale pe baza de inox și aluminiu, coltare și închideri speciale, echipamente de filtrare și aerare;

Structura de rezistență special proiectată pentru a susține elementele de închidere și echipamentele din procesul tehnologic, este așezată de regulă pe exteriorul clădirii sau excepțional la interior cu condiția îmbrăcării în materiale ignifuge și antibacteriene;

Închideri din panouri sandwich sau alte materiale cu o izolație termică ridicată și elemente de fixare ascunsă, pardoseli rezistente la uzură ce au în componentă straturi termoizolante și finisaje din gresie alimentară, PVC antibacterian sau vopsitorii epoxidice;

Echipamente speciale de păstrare a unei temperaturi controlate.

SOLUȚII CONSTRUCTIVE:
 • Structura mixtă (stâlpi beton + grinzi metalice)
 • Structura de rezistență este formată din fundații izolate și continue, stâlpi din beton armat și grinzi (ferme din lemn sau metal);
 • Închideri din zidărie portanță sau panouri prefabricate;
 • Sistem de învelitoare din tablă trapezoidala cu profil înalt sau panouri cu vată minerală;

Metalul folosit în mod curent este oțelul de înalta rezistență sub formă de profile laminate, tablă îndoită, bare sau țevi care se protejează împotriva coroziunii prin galvanizare și vopsire.

Structura metalică se pretează cel mai bine pentru realizarea halelor agricole. Un punct forțe îl reprezintă timpul redus de execuție alături de personalizarea după preferințele beneficiarului și posibilitatea extinderii în viitor.

DE CE NOI? CE NE RECOMANDĂ?

Dacă ai în plan să investești într-un depozit frigorific, hala de producție alimentară sau să îți extinzi afacerea cu un nou spațiu frigorific sau alimentar, îți trebuie, în afară de un tehnolog care să îți determine fluxul tehnologic, suprafețe necesare, calculul ciclului de funcționare al instalațiilor și al echipamentelor de producție și un constructor experimentat care să unească sub un singur acoperiș întreagă dumneavoastră afacere. GELU CONSTRUCT vine cu o experiență vastă în construcții industriale, cu o echipa de profesioniști dispusă să preia noi provocări, cu prețuri avantajoase și materiale durabile de calitate superioară.

CE OFERIM:
 • O hala cu un design modern și spații personalizate conform nevoilor dumneavoastră;
 • Proiectare inclusă, preluăm ideile dumneavoastră, le dezvoltăm, adăugăm experiență noastră și predăm o documentație calibrată pe normativele în vigoare și particularitățile afacerii dumneavoastră;
 • Execuție la cheie la un preț fix, stabilit încă de la semnarea contractului;
 • Garanție extinsă și consultanță pe întreagă desfășurare a proiectului.

SHOWROOM-uri

Clădirile de prezentare (Showroom) – sunt clădiri cu structuri speciale, proiectate în foarte multe cazuri cu dimensiuni și deschideri mari pentru a oferi o atmosfera primitoare, flexibilă, destinată prezentării și vânzării diferitelor produse existente pe piață: comerț, auto, mobilă, modă etc.

Aceste clădiri trebuie proiectate țînând cont de caracteristicile de exploatare și particularitățile fiecărui client.

PARTICULARITĂȚi:
 • Varietatea spațiului și a accesoriilor incluse în realizarea unei astfel de clădiri potrivite oricărui tip de afacere, utilizând materiale speciale, moderne și de calitate care să asigure un design plăcut al showroom-ului;
 • Fațadele showroom-ului sunt proiectate după reguli speciale, astfel încât să se diminueze atât încălzirea excesivă sau pierderea de căldură (după caz), ceea ce determina un consum mic al sistemului mecanizat de încălzire sau răcire al clădirii;
 • Soluțiile de finisare ale spațiului adaptate diferitelor particularități ale clădirii.
DE CE FIRMA NOASTRĂ?

Firma noastră este o companie privată, cu experiență în domeniul construcțiilor, cu capital propriu și putere de susținere financiară al acestor proiecte;

Va putem realiza proiectul indiferent de complexitate cu un nivel înalt tehnologic și de calitate, respectând cu strictețe ideile dumneavoastră de concept;

Aspectul care ne diferențiază de foarte mulți concurenți din piață este că noi ne respectăm întotdeauna prețul ofertat și termenul de execuție stabilit la contractare.

CE OFERIM:
 • O construcție executată la cheie, cu materiale de calitate, un design modern și spații personalizate conforme cu nevoile dumneavoastră;
 • Garanție extinsă și consultanță pe toată durata contractului
 • Prețuri competitive, contract fix, antemasuratori cu cantități exacte, stabilite la început contractului.

HALE DE PRODUCȚIE

Halele de producție – sunt spații industriale special amenajate pentru realizarea fluxului tehnologic specific fiecărei activități de producție.

Hala de producție este împărțită în general în spațiu de birouri, spațiul efectiv de producție și zona de depozitare. Spațiul destinat birourilor este dezvoltat pe mai multe nivele și are o arhitectură a cărei particularitate sunt spațiile vitrate de dimensiuni mari (ex: pereți cortina etc.).

Spațiul efectiv de producție conține utilajele și echipamente special așezate de un inginer tehnolog pentru a optimiza maxim fluxul tehnologic. În funcție de utilaje pot fi necesare măsuri speciale de proiectare a structurii de rezistență (ex: poduri rulante, palane etc.).

Partea de depozitare asigura spațiul necesar păstrării produsului finit până la expediere.

PARTICULARITĂȚi:
 • Structura de rezistență special proiectată pentru deschideri mari, libere, necesare producției și depozitării alături de susținerea utilajelor și echipamentelor necesare în procesul de producție;
 • Spațiul birourilor cu fațade vitrate;
 • Închideri din panouri sandwich sau sistem tablă-vată-tablă;
 • Utilaje și echipamente special dedicate sectorului de producție pentru fiecare tip de hala.
DE CE FIRMA NOASTRĂ?

Dacă ai în plan să investești într-o hala de producție sau să îți extinzi afacerea cu un nou spațiu de producție, îți trebuie în afară de un tehnolog care să îți determine fluxul tehnologic, suprafețele necesare, calculul ciclului de funcționare al instalațiilor și al echipamentelor de producție și un constructor experimentat care să unească sub un singur acoperiș întreagă dumneavoastră afacere.

Firma noastră vine cu o experiență vastă în construcții industriale, cu o echipa de profesioniști dispusă să preia noi provocări, cu prețuri avantajoase și materiale durabile de calitate superioară.

CE OFERIM:
 • O hala cu un design modern și spații personalizate după nevoile dumneavoastră;
 • Proiectare inclusă, preluăm ideile dumneavoastră, le dezvoltăm, adăugăm experiență noastră și predem o documentație calibrată pe normativele în vigoare și particularitățile afacerii dumneavoastră;
 • Execuție la cheie la un preț fix, stabilit la semnarea contractului;
 • Garanție extinsă și consultanță pe întreagă desfășurare a proiectului.

FABRICI DE PRODUCȚIE

Fabricile de producție – sunt spații industriale special amenajate pentru realizarea fluxului tehnologic specific fiecărei activități de producție.

Fabrică de producție este împărțită în general în spațiu de birouri, spațiul efectiv de producție și zona de depozitare. Spațiul destinat birourilor este dezvoltat pe mai multe nivele și are o arhitectură a cărei particularitate sunt spațiile vitrate de dimensiuni mari (ex: pereți cortina etc.).

Spațiul efectiv de producție conține utilajele și echipamente special așezate de un inginer tehnolog pentru a optimiza maxim fluxul tehnologic. În funcție de utilaje pot fi necesare măsuri speciale de proiectare a structurii de rezistență (ex: poduri rulante, palane etc.).

Partea de depozitare asigura spațiul necesar păstrării produsului finit până la expediere.